Hoe voel jij je in de wintermaanden? Het komt nogal eens voor dat mensen met het vallen van de blaadjes zich wat minder lekker voelen. Een beetje depri, wat somber, moeite met opstaan in de ochtend etc. Bach bloesems kunnen echt een goede ondersteuning bieden om de donkere wintermaanden door te komen.

Hieronder staan enkele remedies die je in geval van een winterdip kan nemen.

Walnoot – de remedie voor overgangsfasen / dus ook van herfst naar winter.

Mustard – als je plotseling wordt overvallen door sombere buien.

Hornbeam – bij sombere gevoelens en lusteloosheid.

Crab apple – reiniger lichaam en geest – een mooie remedie als extra aanvulling.

Olive – als je je heel erg moe en leeg voelt.

Wild Rose – als je passief en apathisch bent en geen enkele ambitie meer voelt.

Dit zijn nog maar enkele bloesems – je kijkt gewoon naar hoe je je voelt in de winter. Ben je somber, eenzaam of lusteloos? Kijk naar je emoties en zoek daar dan de juiste mix bij. Dat is het mooie van de bach bloesem therapie. Je mag meerdere bloesems mengen in 1 mix. Maximaal 6 stuks en of rescue remedie.

Je kunt bijvoorbeeld kijken bij 38 bach bloesems + omschrijving en dan voor jezelf wat bach remedies uitzoeken. Ik kijk altijd na of de bloesems wel bij elkaar passen en of ze wel aansluiten bij je klachten en problemen. Je kan ook een kant en klare mix uitzoeken zoals mix 16 Opgewekt.

Een hele andere goede aanvulling als je je wat minder lekker voelt is om vitamine D3 bij te slikken. Dit om het gebrek aan zonlicht op te heffen. D3 helpt om meer energie te krijgen en ook om vrolijker te worden. De laatste tijd is deze vitamine veel in het nieuws mede omdat deze ook goed zou werken tegen Corona.

Vergeet niet om ook in de wintermaanden leuke dingen te doen zodat je jezelf qua energie weer kan opladen. Heel belangrijk dat je accu (energetische accu) goed gevuld blijft. Dus is het mogelijk plan dan gerust een dagje in voor jezelf waarbij je alleen maar leuke dingen doet. Wat doe jij eigenlijk graag? Waar krijg je energie van? Durf voor jezelf te kiezen! En neem daarnaast voor geestelijke ondersteuning de bach bloesems in. Zo kom jij zeker gezond de winter door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *