“Leeg, futloos en op – steeds meer mensen krijgen een uitzichtloos gevoel van hun werk.” Bron: RTL Nieuws.

“Voel jij je ook regelmatig futloos en leeg na het werk – je bent zeker niet  de enige. Steeds meer mensen hebben last van zo’n leeg gevoel dat een rol kan spelen bij het krijgen van een burn-out.” 

Het is heel erg belangrijk dat je werk doet dat bij je past. Waar je blij van wordt. Anders wordt je energie niveau niet bijgevuld. Wanneer je iedere dag met tegenzin naar je werk gaat dan leef je teveel op wilskracht in plaats van op passie. Dit gaat ten koste van je energie niveau. 

Niet voor niks krijgen mensen met een burn-out de tip om alleen nog maar leuke dingen te doen. Op die manier wordt hun energie niveau (brandstof) weer aangevuld. Tijdens een burn-out komt heel vaak het besef om de dingen anders aan te pakken of om in ieder geval een verandering te creëren. Ga je op de oude voet door dan kom je zeker weer in dezelfde situatie van moe en opgebrand terecht.

Dus ga of op zoek naar leuk werk wat bij je past of blijf in je oude werk maar let dan goed op je grenzen. Leer Nee te zeggen en neem niet alles op je eigen schouders. De harde werkers hebben vaak een enorm verantwoordelijkheidsgevoel waardoor zij teveel op hun eigen bordje nemen. Dat is niet de bedoeling want dat gaat ten koste van je gezondheid. 

Remedies

  • Kan jij moeilijk Nee zeggen en ben je niet assertief en wilskrachtig – dan is Centaury de juiste bloesem. 
  • Ga jij over grenzen en let je niet op de signalen van je lichaam – neem Oak voor letten op grenzen.
  • Ben jij innerlijk leeg en voel je je erg vermoeid – neem Olive voor kracht en herstel.
  • Weet jij dat het tijd is voor verandering maar heb je hier veel moeite mee – kies voor Walnoot dit helpt om los te laten. 
  • Zit je teveel achter de PC en ben je mentaal moe – neem Hornbeam geeft zin en motivatie.
  • Heb jij moeite met kiezen en weet je niet welk beroep er bij je past – ga voor Wild Oat – geeft doelgerichtheid en zorgt ervoor dat de belangrijke zaken zichtbaar worden (prioriteiten stellen). 

Maar in het algemeen kies je bij een burn-out voor Oak (te lang over zijn grenzen gegaan) en Olive (daardoor nu vermoeid en innerlijk leeg). Dit zijn de 2 belangrijkste bloesems. Maar alleen als je je herkent in deze eigenschappen. Iedereen is uniek en het kan best dat jij om heel andere redenen niet graag naar je werk gaat. 

Je kan ook kiezen voor een kant en klare mix zoals mix 33 bij stress of doe de bach bloesem test en kijk in welke eigenschappen jij jezelf herkent. Bij iedere eigenschap hoort een remedie. Kijk dus wat er emotioneel bij jou speelt en zie welke remedies je nodig hebt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.