(Bron de Telegraaf 19 januari 2020).

Iedereen ervaart weleens stress en dat heeft effect op onze hele gezondheid. Zowel op ons lichamelijk als op ons emotioneel welbevinden.

Zorgverzekeraar Cigna wil aandacht vestigen op de stressepidemie en de spanningen zichtbaar maken.

Ze meten met een hoofdband de alfagolven. Deze alphagolven zijn gerelateerd aan meditatie en ontspanning. De betagolven zijn gerelateerd aan meer activiteit en stress. Ook de hartslag en zweetklieren worden gemeten via de hand.

Het resultaat is een fotoprint met kleuren. Met veel stress wordt het beeld oranje en geel. En het beeld wordt vaag. Paars en rood zitten er tussen in.

Ben je groen en of blauw dan ben je lekker ontspannen. Het wordt niet gezien als medische diagnose maar zelf weet je natuurlijk dat als je teveel rood hebt dat je het rustiger aan moet doen.

Kleuren zeggen zo wie zo veel over onze emoties. Wil je juist wat krachtiger overkomen en over meer energie beschikken dan is iets roods aantrekken (kleding) juist een goed plan. Wil je kalmte om je heen creëren dan kun je kiezen voor groen en of blauw.

Probeer de echte oorzaak te zoeken. Op welke momenten ervaar je juist meer stress? Is hier op een of andere manier wat aan te doen? Op welke momenten van de dag voel ik mij juist goed en in evenwicht?

Stel jezelf vragen als: wat heb ik nu nodig? Wat kan mij hier helpen? Wie kan mij helpen?

Is de oorzaak van de stress te wijten aan je functie of ben je zelf innerlijk snel gestrest? Bach bloesem therapie kan ondersteuning bieden bij teveel stress. Een goede remedie die helpt bij stress is Elm. Dit geef je bij tijdelijke overbelasting, als je het gevoel hebt dat het je allemaal teveel wordt. Ben je totaal over de rooie dan combineer je dit met Cherry plum (extreme spanningen) en Walnoot (loslaten, dus ook spanningen loslaten).

De remedie Oak is voor diegenen die heel erg hard werken en moeite hebben om naar de signalen van hun lichaam te luisteren. Ze gaan door ook al hebben ze bijvoorbeeld hoofdpijn of zijn ze doodmoe. Het Oak type mag van zichzelf niet ziek zijn en gaat daardoor te lang door met werken. Het zijn echt hele harde werkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Je mag meerdere remedies combineren en samenvoegen in 1 mix. Heb je hier graag advies bij – kies dan voor een telefonisch consult. Je krijgt dan 20 min. de tijd om je verhaal te doen en om vragen te stellen. Plan zelf een afspraak in via – Contact. De bach bloesem mix wordt dezelfde dag nog naar je verzonden zodat je meteen kunt beginnen met de remedies.

Er is ook een mix 33 bij Stress – dit is een kant en klare mix die helpt bij gevoelens van stress en zorgt voor kalmte en innerlijke rust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *