We zijn teveel met ons hoofd bezig en te weinig met het leven zelf. Bij mensen die veel nadenken gaat er letterlijk teveel energie naar het hoofd en te weinig naar de rest van het lichaam.

Piekeren is eigenlijk een vorm van angst. Door iets eindeloos te analyseren probeer je het onderwerp onder controle te houden. Wat toch niet lukt! Je kunt veel beter via je intuïtie erop vertrouwen dat de uitkomst gunstig is. Dus door een onderwerp eindeloos te herkauwen – verandert er niets aan de uitkomst van het onderwerp. Zet jij echter een intentie van: “ik weet zeker dat het goed komt”, dan heeft dat WEL invloed op de uitkomst. Dus VERTROUWEN en ALVAST VOELEN dat het goed gaat komen dat heeft wel invloed op je probleem. Omdat je je dan bezig houdt met de OPLOSSING.

Een goede tip is om in de ochtend te mediteren zodat we onze geest tot rust brengen. Het antwoord zit al in jezelf. Door meditatie kunnen we die antwoorden veel sneller naar boven halen. Door contact te leggen met je hogere zelf (intuïtie) komt er helderheid en weet je veel beter wat je kunt doen.

Bach bloesem therapie helpt ook erg goed om meer helderheid in je hoofd te krijgen. Hieronder noem ik remedies die passen bij iemand die zich veel zorgen maakt om alles.

  • Heb jij dat een bepaald gesprek of liedje maar eindeloos door je hoofd blijft spelen dan nemen we hiervoor de remedie White chestnut. Deze maakt dat er minder (negatieve) gedachten door ons heen gaan en dat ons hoofd weer helder wordt.
  • Hebben we zelfs last van dwangmatig denken dan kunnen we Cherry plum in combinatie met White chestnut en Crab apple nemen.
  • Zie je door de bomen het bos niet meer dan is Wild Oat de juiste remedie. Deze bloesem maakt doelgericht en zorgt ervoor dat duidelijk wordt wat prioriteit heeft en wat niet.
  • Ben je helemaal gestresd en overbelast doordat je teveel nadenkt over wat je allemaal nog moet doen dan neem je Elm. Deze bloesem maakt dat je je minder verantwoordelijk voelt voor al het werk wat nog gedaan moet worden.

Wil jij graag advies, bestel dan een mix op maat, vul de vragenlijst in en ik stel een mix voor jou samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *