Ben jij hoog gevoelig en of sfeergevoelig? Neem je qua energie alles gewaar uit je omgeving? Voel jij bijvoorbeeld precies aan waar de ander mee zit of weet jij precies wat voor stemming de persoon tegenover je heeft. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk hoog gevoelig. Ook wel HSP genoemd. Het betekent dat je een High Sensitive Person bent.

Dat is je talent maar kan soms ook je valkuil zijn. Je voelt de ander haarfijn aan en dat kan heel handig zijn in bijvoorbeeld je werk bij het omgaan met je collega’s of cliënten. Jij kan je goed inleven in de ander en kan daar heel erg goed op inspelen. Maar als je je teveel bezig houdt met je omgeving en met andermans emoties dan kun je daar ook behoorlijk last van hebben.

Met bach bloesem therapie kun je daar jezelf voor beschermen. Het gaat er om jezelf te beschermen en niet om jezelf af te schermen. Bij het eerste voel je nog wel alles maar laat je het niet meer zo binnenkomen. Als je je afschermt dan sluit je je af en voel je niets meer. Je blijft dan op afstand.

Voor bescherming kun je nemen Walnoot – dit geeft energetische bescherming. Laat jij je mening erg afhangen van wat anderen zeggen dan kun je ook Walnoot nemen want je laat je dan letterlijk niet meer zo beïnvloeden door andere mensen.

Ben je erg sfeergevoelig en pik je veel op van je omgeving neem dan Aspen.

Crab apple samen met Walnoot geeft ook een goede emotionele bescherming voor jezelf.

En voel je jezelf zwak en neem je echt klachten over van de ander dan is Centaury geschikt. Door deze remedie in te nemen, krijg je meer wilskracht en wordt je aura sterker.

Raak je snel geprikkeld en word je daardoor druk en krijg je een kort lontje (dit zie je ook vaak bij kinderen). Neem dan Impatiens. Dit geeft geduld en verdraagzaamheid. Zorgt ervoor dat je minder prikkels uit de omgeving oppikt.

Voor de hele gevoelige en dromerige onder ons (niet goed geaard en in eigen wereld zitten) is er Clematis. Dit geeft aarding (heel belangrijk als je erg gevoelig bent) en binding met de grond. Je wordt hierdoor sterker en staat steviger met beide benen op de grond. Je vindt het weer fijner in het Hier en Nu in plaats van te vluchten in hogere sferen.

Er zijn 2 dingen waar je op kan letten:

a. Neem vooral genoeg tijd voor jezelf om tot rust te komen en weer op te laden.

b. Zorg voor een goede aarding en binding met de aarde en dat je met beide benen op de grond staat.

Dit maakt dat je spanningen en prikkels kunt afvoeren maar ook dat je nieuwe en frisse energie weer kan opnemen uit de aarde.

Er is een kant en klare mix 09 HSP maar je kan als je wilt ook de bach bloesem test doen en kijken in welke eigenschappen je jezelf herkent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.