Rachel was al diverse malen gezakt voor het rij examen en was ontzettend zenuwachtig voor haar nieuwe (zoveelste) poging. Ze was erg bang dat ze weer zou zakken voor het rij examen. Er moest dus wat gebeuren aan haar mindset want als je van tevoren denkt dat je wel weer zult zakken dan trek je dat juist naar je toe. Het is dus belangrijk om met een positieve houding aan je rij examen te beginnen.

Rachel kreeg van mij een mix met daarin: larch – mimulus – aspen – gentiaan – rockrose – cherry plum en rescue remedie. De mix bevatte remedies voor minder angst en paniek en meer zelfvertrouwen.

Hieronder staat het bericht dat ik na een paar weken van haar ontving:

Rachel Ramautar: “Ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs! Alles wat ik had gevisualiseerd is uit gekomen. Ik had zo’n goede klik met de examinator dat ik zodanig prettig reed en dat hij heel vaak zei dat hij genoten had van de rit. Ik wil jou heel erg bedanken voor de druppels want het heeft mij erg goed geholpen.”

Naast de remedies heb ik haar de tip gegeven om de uitkomst van het rij examen (slagen) te visualiseren en voor zich te zien in beelden. Ook de bijbehorende gevoelens (opluchting en blijheid) zou ze alvast moeten oproepen. Dus het gewilde eindresultaat voor je zien (visualiseren) en voelen. Dit had voor haar heel erg goed geholpen. Ik leefde zo wie zo erg met haar mee omdat ik mezelf in dit verhaal herken. Zelf ben ik pas de 5e keer geslaagd voor mijn rijbewijs en ik kan me de wanhoop destijds nog goed herinneren.

Ben je onzeker en denk je regelmatig: “dat kan ik niet”. Heb je moeite om aan nieuwe dingen te beginnen? Laat je kansen lopen omdat je te weinig vertrouwen hebt in jezelf en in een goede afloop?

De bach bloesem druppels helpen het vertrouwen in jezelf weer terug te krijgen. Het fijne van de bach bloesem therapie is dat het zo laagdrempelig is. Je hoeft de druppels alleen maar in te nemen. Dat is alles.

Voorbeelden waarbij je de mix voor meer zelfvertrouwen kunt nemen zijn:

 • voorafgaand aan een belangrijke gebeurtenis zoals een sollicitatiegesprek, of opgaan voor het rij-examen.
 • als je kind vaak bang is of erg verlegen.
 • als je kind vaak huilt ook als er niets aan de hand is.
 • als je naar een feestje moet waar je best wel zenuwachtig voor bent.
 • als je je druk maakt over wat anderen denken en of zeggen.
 • wanneer je moeite hebt om aan nieuwe dingen te beginnen en er soms zelfs dan maar niet aan begint uit angst om te falen.

Hieronder staan de remedies genoemd die je het beste kunt nemen bij een gebrek aan zelfvertrouwen:

 1. Larch – faalangst, ik durf het niet, ik kan het niet / geeft zelfvertrouwen.
 2. Mimulus – ik ben bang en verlegen / geeft moed en durf.
 3. Walnoot – ik maak me druk om wat anderen denken en vinden / maakt standvastig en geeft energetische bescherming.
 4. Centaury – ik kan geen nee zeggen, ik laat over me heen lopen / maakt assertief en wilskrachtig.
 5. Aspen – ik heb vaak een naar voorgevoel (bang) terwijl dat helemaal niet nodig is / geeft vertrouwen in het leven.
 6. Gentiaan – als iets 1 x is mislukt durf ik het niet nog een keer te proberen omdat ik bang ben dat het weer mislukt / maakt optimistisch.
 7. Cerato – ik durf niet te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en zoek het antwoord buiten mezelf / geeft geloof in eigen gevoel en intuïtie.

Ik heb ook een kant en klare bach bloesem mix 22 Zelfvertrouwen waar de belangrijkste remedies voor vertrouwen, moed en durf in zitten zoals larch – mimulus – aspen – cerato – gentian.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.