38 bach bloesem remedies

Haal het beste uit jezelf met bach bloesem therapie!

De bach bloesem remedies zijn een krachtig eerste hulp middel bij emoties.

Zit jij niet lekker in je vel? Ben je emotioneel uit balans? Heb je last van stress?

Bach bloesem therapie helpt om het geestelijk evenwicht te herstellen. Het is een natuurlijk middel gemaakt van de bloesem van bomen en planten. Voor iedere emotie is er een passende bloesem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angst, verdriet, onzekerheid of boosheid. Bach bloesem therapie is 100% natuurlijk, het is onschadelijk en niet verslavend, dus ideaal voor jong en oud. Voor kinderen en volwassenen maar ook voor huisdieren kun je bach bloesem therapie inzetten.

Je neemt de bloesems in en het zet vanzelf iets in beweging. Je gebruikt ze gemiddeld enkele maanden maar langer mag ook. Je kunt dit ook nemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling wanneer je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of meer geduld wilt ontwikkelen. Bij stemmingen zoals bijvoorbeeld een zenuwachtig gevoel voor een rij-examen (Aspen – Mimulus – Rescue) hoef je de bloesems slechts 1 tot 5 dagen te gebruiken. Heb je echter last van klachten en problemen die veel dieper liggen dan gebruik je ze uiteraard veel langer (maanden).

Deze therapie is geschikt om op een hele laagdrempelige manier, zelf of met behulp van een coach, aan de slag te gaan met je klachten en problemen. Het is een hele fijne manier om je emoties om te buigen naar iets positiefs waardoor je weer verder kunt in het leven.

De dosering:  4 x per dag 4 druppels innemen.

Rechtstreeks uit het flesje (pipetje niet aanraken met de tong) of eerst in drinken doen.

Je verdeelt de dosering over de hele dag. Dus 4 druppels in de ochtend – middag – avondeten – voor het naar bed gaan. Het gaat erom dat het regelmatig wordt ingenomen. Vergeet je het een keer dan neem je de volgende keer 8 druppels, dus de dubbele dosering.

Je mag het gebruikersflesje gewoon op het aanrecht zetten. Naar behoefte mag je de remedies (tijdelijk) ook vaker innemen. Bijv. elk uur. Het enigste nadeel is dat je flesje eerder leeg is. Bij heel warm weer (boven de 25 graden) mag je het flesje in de koelkast bewaren.

Inhoud:

Wat zit er in een gebruikersflesje van 30 ml? Het is een verdund mengsel – klaar voor gebruik.

  • bronwater
  • beetje conserveringsalcohol (je kan ook aangeven dat je dit niet wilt)
  • van iedere pure remedie 2 druppels

Heb je moeite met het kleine percentage alcohol (bijv. vanwege zwangerschap of geloofsovertuiging) dan kun je de vloeistof in hete thee gieten. De alcohol zal dan vervliegen. Doordat de gebruikersflesjes die ik klaar maak zijn verdund (volgens de richtlijnen het het Dr. Bach Centre) is de hoeveelheid alcohol echt heel weinig. Zelf heb ik de verdunde remedies altijd ingenomen tijdens mijn zwangerschappen. Het kan ook dan echt een hele goede ondersteuning zijn omdat je juist dan meer last van je hormonen kunt hebben. Stel dat je bijvoorbeeld rescue spray gebruikt dan is het wel beter om deze te verdunnen in water in plaats van rechtstreeks om de tong te spuiten.

Werking:

Wanneer je iets merkt van de werking is voor iedereen verschillend maar meestal binnen enkele dagen tot zeker binnen twee weken. Het gemiddelde gebruik van de bloesems is minimaal enkele maanden. Maar uiteindelijk bepaal je zelf natuurlijk hoe lang je door wil gaan met het gebruik. Een tijdelijke stemming (bijv. irritatie – Impatiens) is sneller verholpen (dagen) dan als je echt van karakter erg ongeduldig bent – je neemt de remedie Impatiens dan veel langer in (maanden).

Met dit gebruikersflesje van 30 ml en bij normale dosering (4 x daags 4 dr.) doe je circa 3 tot 4 weken.

Overweeg je om te stoppen dan kun je halverwege je flesje een stopweek inlassen. Voel je je hier goed bij dan stop je. Zo niet, dan kun je beter nog even doorgaan.

Wil jij weten welke remedie bij jou past? Doe de bach bloesem test en je kunt aan de hand van jouw eigenschappen zelf een persoonlijke mix samenstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.