Bach voor Honden

Dieren hebben ook gevoelens!

Wist je dat Bach bloesem therapie ook ingezet kan worden voor dieren.

Ik maak regelmatig een mix klaar voor een hond, kat en zelfs een paard.

Op Dierendag besteden we nog wat extra aandacht aan onze dieren.

We zetten ze lekker in het zonnetje met wat lekkers of een extra lange wandeling.

Huisdieren kunnen ook last hebben van negatieve emoties waardoor ze verandering in gedrag laten zien. Zo heb ik pas nog iets klaar gemaakt voor een jonge labrador pup. Een hele lieve hond maar wel heel erg enthousiast en onstuimig. Volgens de puppy cursus moest Sefa leren afschakelen. Dus leren dat hij op sommige momenten moest rusten en niet steeds aan moest staan. Ik maakte een mix klaar met daarin Impatiens – Vervain – Walnoot – Oak en Rescue remedie. Ik heb wel aangegeven dat het de bedoeling is dat hij de bloesems minimaal enkele maanden gebruikt. Volgens het laatste bericht is Sefa een stuk rustiger nu.

Voor de kater Bobbie heb ik ook iets samengesteld. Bobbie is dominant naar de andere dieren (honden en katten) in de buurt. Hij vecht af en toe en komt soms zelfs bloedend thuis. Thuis is hij heel erg lief en laat hij heel ander gedrag zien. Bobbie is als klein katje in het bos gevonden en mee naar huis genomen. Vandaar dat ik Star of Betlehem aan zijn mix heb toegevoegd, samen met Vine – Holly – en Crab apple. Volgens het baasje was er na de eerste week al verandering zichtbaar. Bobbie is veel milder gestemd en maakt bijna geen ruzie meer met de andere katten en honden in de straat.

Ook bij dieren kijk je dus naar de emoties – gevoelens van het dier. Daar stem je de remedies op af.

Is je huisdier angstig en schrikachtig – geef dan een mengsel van Aspen – Rockrose – Cherry plum en Mimulus.

Blijft je hond maar blaffen en springen tegen bezoek – Impatiens – Vervain – Heather en Walnoot.

Heeft hij moeite met alleen thuis zijn – Chichory en Heather.

Komt je dier uit het asiel / trauma – Star of Betlehem en Walnoot.

Het fijnste is om de dosering in het drinkwater te doen. Wil je het rechtstreeks in de bek doen zorg dan dat het pipetje niet wordt aangeraakt. Voor de rest is de dosering hetzelfde als bij mensen. 4 x daags 4 druppels. Of doe 16 druppels in het drinkwater. Let erop dat het regelmatig wordt ingenomen en dat het water dus ook wordt opgedronken gedurende de dag.

Want jij wil toch zeker ook dat je huisdier lekker in zijn vel zit?

Weet je niet welke remedies je het beste kunt nemen – kies dan voor een mix Bach voor Honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *