de JongerenCoach

Je leest steeds meer berichten over het effect van de Corona maatregelen op jongeren. Wat het met hen doet om leeftijdsgenoten niet te kunnen ontmoeten, geen feestjes te kunnen houden. Hun hele sociale leven valt momenteel stil en dat in een tijd waarin ze eigenlijk juist veel contact met anderen moeten hebben. Uit ervaring weet ik dat de jeugd het momenteel niet gemakkelijk heeft. Mijn eigen zoon van 19 jaar zit in de eerste van het HBO en krijgt al sinds september alleen online les. Net als duizenden anderen. De kwaliteit hiervan laat volgens hem nogal wat te wensen over maar het ergste is natuurlijk dat ze zoveel op hun kamer zitten terwijl ze normaal gesproken naar de opleiding toe zouden gaan. Het sociale leven is naar een minimum gebracht. Heel soms ontmoeten ze elkaar maar hun oude leventje is compleet weg.

Terwijl ik dit schrijf luister ik naar Jinek op RTL4 – ze zegt: `Jongeren worden het minst ziek van Corona maar ze betalen wel de rekening.` En zo is het.

In het begin was ik het overal mee eens – alleen Samen krijgen we Corona eronder – maar er komt nu steeds meer naar buiten hoeveel iedereen lijdt onder al die maatregelen. Er is veel eenzaamheid en frustratie onder jong volwassenen en eerlijk gezegd begrijp ik hen heel goed. Ik hoop dan ook van harte dat de middelbare en hogere scholen weer zo snel mogelijk open kunnen. Vandaag (18 feb. 2021) komt naar buiten dat ze misschien op 1 maart a.s. weer open mogen.

Wil je tot die tijd emotioneel ondersteund worden dan kun je de bach bloesems innemen. Het is laagdrempelig want je kan ze zelf uitzoeken of hulp vragen via een telefonisch consult. 

Hieronder zet ik de belangrijkste bach bloesems die jou in deze moeilijke tijd kunnen helpen.

 1. Aspen – bang en nerveus om misschien zelf het virus op te lopen (samen met mimulus en crab apple).
 2. Elm – je voelt je overbelast omdat er zoveel op je af komt doordat je soms heel veel huiswerk krijgt en dan weer weinig.
 3. Gentian – je bent depri door alles wat er gebeurd en je optimisme is ver te zoeken.
 4. Impatiens – je kan niet wachten tot Covid-19 weer weg is en voelt je gefrustreerd door alle maatregelen.
 5. Sweet chestnut – diepe wanhoop – je praat er niet zoveel over maar je bent echt de wanhoop nabij.
 6. Walnut – je hebt nog steeds moeite om te wennen aan deze nieuwe situatie en wilt alles weer bij het oude hebben.
 7. Waterviolier – je bent eenzaam en trekt jezelf steeds meer terug.
 8. White chestnut – je blijft steeds dezelfde gesprekken in jezelf herhalen (komt ook vaak voor als je niemand hebt om tegen te praten).
 9. Wild Rose – je legt je neer bij de situatie – je voelt je passief en vervalt in apathie – waarom zou ik me nog druk maken.
 10. Willow – je voelt je slachtoffer van deze hele situatie – waarom moet mij dit overkomen? vraag je jezelf af.

Er zijn nog veel meer remedies die bij jou zouden kunnen passen – doe de bach bloesem test en kijk welke eigenschappen bij jou horen ! Er mogen max. 6 remedies in 1 mix plus evt. rescue remedie.

Tips:

 • Praat met je omgeving over hoe je je voelt – er zijn hulplijnen die je kan bellen – praten kan echt opluchten – zoek desnoods een vertrouwenspersoon via je school.
 • Ga iedere dag naar buiten – ga uit de energie – en kom in beweging – zo komt er ook beweging in jouw denken en daarmee in je gevoel.
 • Bedenk – alles gaat voorbij – ook dit – je denkt hier later op terug als een moeilijke tijd maar je hebt het wel maar mooi allemaal gered en je komt er waarschijnlijk veel sterker uit.

Alles gaat voorbij – ook dit !

bach bloesem

Er is een kant en klare mix 16 Joy die zorgt voor meer energie, blijheid, vreugde en motivatie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.