Er zijn 38 remedies + rescue remedie. Dit is nr. 04 uit de serie: van Agrimony tot Willow.

Centaury: 

Het negatieve Centaury type laat soms over zich heen lopen – doen teveel voor een ander (vooral zorgen) – erg zorgzaam maar teveel op de ander gericht – heeft moeite met nee zeggen en daardoor achteraf soms boos – zou meer op eigen levenspad gericht moeten zijn – zwakke aura daardoor moeite met grenzen (zowel lichamelijk als geestelijk) – weinig wilskracht en passief – kinderen worden soms gepest en moeten leren voor zichzelf op te komen.

Het positieve Centaury type is sterk en wilskrachtig en geeft duidelijk zijn grenzen aan – weet wat zijn eigen behoeften zijn en zet deze op de eerste plaats – helpt anderen wel maar zonder zichzelf helemaal te verliezen – zorgt goed voor zichzelf – is op een gezonde manier assertief en durft voor zichzelf op te komen.

Combineert goed met: Mimulus – Larch – Cerato.

Sterrenbeeld: Vissen (geneigd om zichzelf op te offeren en teveel over grenzen te gaan) – Kreeft (zorgt graag voor anderen maar soms teveel) – Maagd (is erg dienstbaar en doet teveel voor een ander).

Tip1 : Voor kinderen die worden gepest en of over zich heen laten lopen – door Centaury krijgen ze meer wilskracht en worden ze assertiever.

Tip 2: Voor volwassenen die veel teveel voor een ander doen (zorgen) en daardoor niet toekomen aan hun eigen levensdoel.

Groep: Blijf bij jezelf.

Kenmerken: zwakke aura – klachten overnemen van anderen – machteloosheid – zwak en uitgeput doordat hij teveel heeft gedaan voor een ander – te dienstbaar – kan geen nee zeggen.

Bach bloesem: doe de test.

38 bach bloesem remedies

Meer algemene info vind je ook op www.bloesemsvanbach.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.