Examentijd! Half mei breken er weer spannende tijden aan. Veel leren, veel spanningen en daardoor misschien ook wel slechter slapen. Er hangt best veel af van de resultaten van de schoolexamens dus het is belangrijk dat je kind lekker in zijn vel zit. Gezonde spanning mag er zijn maar wanneer de stress te hoog oploopt is het fijn om wat ondersteuning te hebben. Bach remedies zijn een 100% natuurlijk product dus ideaal om aan tieners te geven. Het kan echt helpen om de spanning te verlichten en het zelfvertrouwen te verhogen.

Neem bijvoorbeeld:

 • Larch helpt bij faalangst  / geeft meer zelfvertrouwen – ik kan het wel. 
 • Gentiaan bang dat het weer mislukt / geeft meer geloof in jezelf – dit keer lukt het wel.
 • Elm – de remedie bij examenstress en als je je tijdelijk overbelast voelt en ook voor als je de verantwoordelijkheid zwaar voelt drukken / verlicht de stress. 
 • Mimulus helpt bij benoembare angst zoals bang om te zakken voor het examen / geeft moed en durf. 
 • Aspen helpt bij vage angsten – een angstig voorgevoel wat nergens op is gebaseerd / geeft vertrouwen (in het leven) 
 • White chestnut helpt bij teveel nadenken en piekeren, nare gedachten / geeft betere concentratie en een helder hoofd. 
 • Rockwater is voor diegene die teveel zijn best doet en te hard leert. Er zijn tieners die te weinig leren maar er zijn er ook die teveel leren (Rockwater). Oké in examentijd is dit misschien een fijne eigenschap als je zo goed je best doet maar alles wat té is, is niet goed. Deze bach bloesem is voor als je te perfectionistisch bent en een voorbeeld wilt zijn voor anderen / door Rockwater leer je om ook te genieten. 
 • Walnoot is voor loslaten en helpt als je niet kunt slapen omdat er nog van alles door je heen gaat. Zorgt ervoor dat je de dag goed kunt afsluiten en beter kan inslapen. 
 • Wild Oat als er verwarring is en teveel keuzes, er gaat teveel door je heen en daardoor kun je je niet meer concentreren. Deze remedie geeft doelgerichtheid en je kunt hierdoor beter prioriteiten stellen – wat is echt belangrijk en wat is bijzaak.
 • Rescue is een algemeen middel voor rust en kalmte in tijden van stress en onrust. Rescue remedy is er ook in spray vorm 20 ml en kun je evt. bij mij bestellen voor 20,95 euro en is prima te combineren met een samengestelde mix voor examenstress. 
 • De mix voor examenstress bestaat uit Elm – Mimulus – Larch – White chestnut – Walnoot. 

Ik heb ook kant en klare mixen zoals mix 11 bij Stress of mix 88 Concentratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.