Bach voor Honden

Dieren hebben ook gevoelens!

Wist je dat Bach bloesem therapie ook voor dieren ingezet kan worden. Ik maak regelmatig een mix klaar voor een hond of kat.

Op een dag als vandaag – Dierendag – besteden we nog wat extra aandacht aan onze dieren.

We zetten ze lekker in het zonnetje met wat lekkers of nemen ze mee voor een extra lange wandeling.

Je zorgt goed voor je huisdier want je wil dat ze zich lekker voelen.

Huisdieren kunnen echter ook last hebben van negatieve emoties waardoor ze meestal een verandering in gedrag laten zien. Zo heb ik pas nog iets klaar gemaakt voor een jonge labrador pup. Een hele lieve hond maar wel heel erg enthousiast en onstuimig. Volgens de puppy cursus moest Sefa leren afschakelen. Dus leren dat hij op sommige momenten moest rusten en niet steeds aan moest staan. Ik maakte een mix klaar met daarin Impatiens – Vervain – Walnoot – Oak en Rescue remedie. Ik heb wel aangegeven dat het de bedoeling is dat hij de bloesems minimaal enkele maanden gebruikt. Volgens het laatste bericht is Sefa een stuk rustiger nu.

Voor de kater Bobbie heb ik ook iets samengesteld. Bobbie is dominant naar de andere dieren (honden en katten) in de buurt. Hij vecht af en toe en komt soms zelfs bloedend thuis. Thuis is hij heel erg lief en laat hij heel ander gedrag zien. Bobbie is als klein katje in het bos gevonden en mee naar huis genomen. Vandaar dat ik Star of Betlehem aan zijn mix heb toegevoegd, samen met Vine – Holly – en Crab apple. Volgens het baasje was er na de eerste week al verandering zichtbaar. Bobbie is veel milder gestemd en maakt bijna geen ruzie meer met de andere katten en honden in de straat.

Dus ook bij dieren kijk je naar de emoties en gevoelens van het dier en daar stem je de remedies op af.

Is je huisdier angstig en schrikachtig – geef dan een mengsel van Aspen – Rockrose – Cherry plum en Mimulus.

Blijft je hond maar blaffen en springen tegen bezoek – neem Impatiens – Vervain – Heather en Walnoot.

Heeft hij moeite met alleen thuis zijn – geef de remedies Chichory en Heather.

Komt je dier uit het asiel / trauma – dan is Star of Betlehem en Walnoot het meest passend. Heft blokkades op en zorgt ervoor dat ze spanningen los kunnen laten.

Je kunt de bloesems in het drinkwater te doen. Wil je het rechtstreeks in de bek doen zorg dan dat het pipetje niet wordt aangeraakt. Voor de rest is de dosering hetzelfde als bij mensen namelijk 4 x daags 4 druppels. Doe 16 druppels in het waterbakje. Let erop dat het regelmatig wordt ingenomen en dat het water dus ook wordt opgedronken gedurende de dag.

Jij wil toch zeker ook dat je huisdier lekker in zijn vel zit?

Wil je graag bach bloesem advies voor je huisdier – kies dan voor een mix bach voor Honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.