Algemene info

over o.a. dosering – werking – houdbaarheid – klik op het + teken voor het antwoord.

De bach bloesem remedies zijn een krachtig eerste hulp middel bij emoties. Bach bloesem therapie helpt om het geestelijk evenwicht te herstellen. Het is een natuurlijk middel gemaakt van de bloesem van bomen en planten.

Je kunt de remedies bijvoorbeeld gebruiken bij klachten en problemen op het gebied van bijv. onzekerheid, angsten, trauma, woede, verdriet en bij vermoeidheid. De mogelijkheden zijn oneindig. Bach bloesems zijn erg populair omdat het een natuurlijk product is zonder bijwerkingen.

De bach remedies zijn zo zacht en 100% natuurlijk dat deze therapie geschikt is voor iedereen, voor jong en oud, zelfs voor je huisdieren (bijv. hond of paard).

Er zijn 38 bach bloesem remedies en voor iedere emotie is er een bloesem.

 

 

De dosering is 4 x daags 4 druppels innemen. Je mag het ook vaker innemen naar behoefte. Het gaat erom dat het met regelmaat wordt ingenomen, dan is de werking optimaal.

De druppels mogen eerst in water worden gedaan of rechtstreeks in de mond. Hoeft niet perse op of onder de tong. Je mag de dagdosering ook in een flesje water doen en meenemen naar bijv. je werk of school.

Op het flesje komt een etiket en daarop staat ook de dosering + je naam + de nummers van de remedies - bijv. 1. = Agrimony 2. = Aspen 17. = Hornbeam etc. en of de naam van de mix = bijv. mix 88 Concentratie.

Een bach bloesem mix kun je na opening nog ca. 3 maanden gebruiken. Daarna gaat zowel de smaak als de werking achteruit. Het is de bedoeling dat je de mix gewoon dagelijks inneemt en dat deze na ongeveer 4 weken op is. De mixen die ik maak zijn zogenaamde gebruikersflesjes, dus niet onbeperkt houdbaar.

De pure remedies (mijn voorraadflesjes waarmee ik de gebruikersflesjes klaar maak) zijn ca. 5 jaar houdbaar. Dat komt doordat hier een kwart (25%) alcohol in zit (voor de conservering).

Van iedere gekozen pure remedie (max. 6 per mix) doe ik 3 druppels in de bach bloesem mix (30 ml) en deze zijn dan kant en klaar voor gebruik en nog 3 maanden houdbaar.

Dit kan al binnen enkele uren zijn maar zeker binnen twee weken. Als er dan nog geen verandering is opgetreden graag contact opnemen. Normaal gesproken merk je de werking erg snel, binnen enkele uren of dagen. Ik zelf merk het altijd meteen maar dat komt misschien omdat ik weet waar ik op moet letten.

Jazeker. Bach bloesems zijn helemaal veilig om te gebruiken. Ze mogen ook worden ingenomen naast medicijnen, dit heeft geen enkele invloed erop.

Bach bloesem remedies zijn erg zacht en helend voor lichaam en geest. De bach remedies zijn gemaakt van de bloesem van bomen en planten. Deze bloesems zijn in bronwater gelegd en hieruit wordt de remedie gemaakt. Er wordt alleen wat alcohol voor conservering aan toegevoegd. De rest is 100% natuurlijk en daarom geschikt voor jong en oud, zelfs voor baby's en zwangere vrouwen. Deze laatste groep gebruikt de remedies dan verdund en niet puur. Mijn mixen zijn al verdund met bronwater en derhalve helemaal veilig om te gebruiken.

Nee hoor. De bach remedies zijn zeker niet verslavend, sterker nog ze zijn volledig veilig in het gebruik. Je hoeft ook niet af te bouwen als je wilt stoppen.

Je neemt de remedies gewoon op je gevoel in. Tegen de tijd dat je ze vergeet in te nemen kun je overwegen om te gaan stoppen. Dit kun je het beste doen als je halverwege een flesje bent. Neem een paar dagen een pauze en kijk hoe jij je erbij voelt. Voel jij je goed? Dan kun je stoppen. Krijg je een terugval of het gevoel dat je nog steeds vooruitgaat als je de bach bloesems inneemt, ga dan nog een tijdje door.

Het gemiddelde gebruik van de bach bloesems is zeker enkele maanden. Langer mag ook. Dit hangt ook af van hoe lang je klacht of probleem al aanwezig is. Ben jij bijvoorbeeld van nature erg ongeduldig en is dit een eigenschap van jou dan duurt het langer om meer geduld te ontwikkelen (Impatiens) dan bij een kortdurende stemming waarbij je soms wat geïrriteerd bent. Een kortdurende stemming is al in enkele dagen te veranderen.

Inhoud:

In een bach bloesem mix (30 ml) zit:

  • bronwater
  • 2 druppels van iedere pure remedie (merk dr. Bach)
  • conserveringsalcohol (brandy) ca. 20 druppels (niet iedereen wil extra alcohol)

Heb je moeite met de alcohol dan kun je de druppels in hete thee gieten - door de hitte vervliegt de alcohol. 

Je mag ook aangeven dat je geen alcohol wilt - niet iedereen wil extra alcohol. Er is ook een mogelijkheid voor biologische appelcider in plaats van alcohol.

Houdbaarheid:

Een mix is na opening maximaal 3 maanden houdbaar. Je kunt het dus niet onbeperkt blijven gebruiken. Het is een gebruikersflesje en de bedoeling is dat je het bij normale dosering binnen 4 weken op hebt.

Een mix wordt klaargemaakt volgens de richtlijnen van het dr. Bach Centre in Engeland.

Op het flesje komt een etiket met daarop de dosering en je naam + de nummers van de remedies of de naam vd mix.

 

 

Je doet ongeveer 3 tot 4 weken met 1 bach bloesem mix van 30 ml.

Het is een gebruikersflesje kant en klaar voor gebruik.

Na opening zijn de mixen nog 3 maanden houdbaar.

Het is dus wel de bedoeling dat je het dagelijks gebruikt en niet dan weer wel en dan weer niet en een paar maanden laat staan en dan weer gaat gebruiken.

Je mag de mix op het aanrecht zetten. Bij heel warm weer kan je de mix in de koelkast bewaren, maar het hoeft niet.

Je mag ze ook in je handtas mee naar je werk nemen, wat jij wilt.

Zet je ze echter goed in het zicht (zoals op het aanrecht) dan denk je er eerder aan om ze te nemen.

Nee, zeker niet. Je gebruikt ze naar behoefte. Wanneer jij denkt dat het goed gaat en je voelt je beter dan mag je gewoon stoppen.

Er zijn ook mensen die ze innemen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ik zelf blijf ze bijvoorbeeld wel continue gebruiken maar dat is ook omdat ik zelf wil uittesten hoe ik reageer op de bloesems.

Ervaringen uit de praktijk

 

Slaap problemen

Demi (23 jaar): Ik lag al maanden wakker. Het lukte me maar niet om in slaap te vallen. Pas tegen de ochtend viel ik in slaap maar ik moest de volgende dag wel weer vroeg op. Ik bleef maar denken aan al het werk wat ik nog moest doen en kreeg daardoor nog meer stress. Nadat ik de mix ongeveer twee weken nam, merkte ik dat ik weer goed kon inslapen en daardoor kwam ik ook veel uitgeruster aan op mijn werk.

Demi kreeg een mix met White chestnut – Elm – Agrimony – Oak – Walnut en Crab apple.

Vliegangst

Manuela (56 jaar): Ik heb de bach remedies genomen voor mijn vliegangst en ik vind het echt geweldig spul. Ik heb het ingenomen tijdens mijn vliegreis vorig jaar van Zürich naar Londen. Ik woon in Zwitserland en bij ons is het heel normaal om bach blüten te gebruiken. Je gaat gewoon naar de natuurwinkel en laat iets klaarmaken. Maar in dit geval heb ik mijn vriendin een mix laten maken en nu zit ik echt een stuk relaxter in het vliegtuig.

Manuela kreeg een mix met: Mimulus – Aspen – Rockrose – Cherry plum – Walnoot + Rescue.

Depressief

Henk: Nadat in maart 2020 Corona was uitgebroken voelde ik me somber. Door de stress kreeg ik maagklachten en het eten smaakte mij ook niet meer. In het ziekenhuis kreeg ik allerlei onderzoeken maar daar kwam niets uit. Ik kreeg het advies om lekker te gaan wandelen en fietsen. Nu ik sinds een paar maanden de bach druppels neem, voel ik me weer opgewekt.

Henk kreeg een mix met Gentian – Mustard – Crab apple – Mimulus  – Star of betlehem.

38 bach bloesem remedies
38 bach bloesem remedies - complete set

Bach bloesem mix

Bach bloesem therapie voor Mens en Dier – een veilig product – 100% natuurlijk.